Ovädersprognosen inför helgen

6 september, 2017 14:23

Här kommer en prognos inför kommande helg. Ni som är på väg kan glädja er åt att solcremen inte behöver packas ned denna gången. Men man vet ju aldrig, Gotland är en ö och det skiftar snabbt. Så kanske bäst att ta med den iallafall…

Ostadigt väder i prognosen inför Gotland360 2017
Under föregående helg och i början av veckan har vi i södra Sverige haft ostadigt väder med en hel del regn och blåst. Ute över Östersjön och Gotland har ett envist lågtryck legat parkerat och styrt vädret i området. Nu har det lågtrycket fyllts ut och försvunnit och under onsdagen och torsdagen är vi tillfälligt inne i en lite lugnare period med i huvudsak uppehållsväder över Gotland. Lagom till helgen kommer dock ett nytt lågtryck in över södra Sverige på en bana från väst och vi får räkna med en del regn och vind från sydväst under Gotland360 i helgen. Dagstemperaturerna kommer att bli måttliga runt 15 grader. Den exakta tidtabellen för regn på Gotland i samband lågtrycket är osäker i nuläget och kommer att bli säkrare de närmaste dagarna.

Under fredagen närmar sig lågtrycket från väster och ger i prognosen nederbörd från fredag eftermiddag-kväll på Gotland. Regnet håller i sig under lördagen och det blir måttliga till friska vindar från sydväst till syd. Mindre vind inne på land och kraftigare ute vid kusten.

Natten till söndag är det uppehållsväder i prognosen och som det ser ut nu så kan det bli mestadels uppehåll under förmiddagen på söndagen, men detta är osäkert det kan bli mer regn också. Lite svagare vindar under söndagen. Fortfarande från sydväst.

Tillbaka