Vårt cykellopp

Gotland360 är ett tvådagars cykellopp som går i mitten av september runt hela Gotland. 2018 går det 8-9 september med en extradag på Fårö den 7:e september för de som inte kan få nog av fin cykling. Det är ett arrangemang med betoning på cykling, god mat, upplevelser och social samvaro. Vad det gäller cyklingen så cyklar vi på asfalt och gärna nära kusten. Det är lite trafik i september så vägarna är nästan bilfria. Dessutom finns det inte mycket till backar, men motvind har vi gott om. Vi får massor av beröm för den mat som serveras samt den trevliga samvaron. Ofta gotländska delikatesser såsom helgrillat lamm, rökt flundra och saffranspannkaka, plus mycket annat både i depåer och till luncher.

Hela Gotland är ju bekant för sin skönhet. Vi har valt att lägga såväl logi som depåer på lite speciella platser, vackra gårdar och natursköna platser.
Genom åren har vi förstått att många ser vårt cykellopp som årets bästa cykelhändelse. Här cyklar du i din egen takt och hittar snabbt kamrater som håller samma tempo. Tidtagning har vi inte, på Gotland stressar vi inte. Men du som vill cykla snabbt får givetvis göra det. Vi ser till att du får den service du behöver ändå. Start och mål är i Visby, en medeltida stad med gamla anor och en ringmur runt staden. Sträckorna är: Gotland360 (370 km) alternativt Gotland270 (280 km) eller Gotland180 (190 km) för de som vill cykla en lite kortare variant. Fårörundan är ca 7,5 mil. Dessutom så finns i år även Holmhällar250 som är ca 250 km.

Till sist, vi är en till Svenska Cykelförbundet ej ansluten förening då vi inte stödjer deras idéer om regler för ett motionslopp. Så det så!

Mycket varmt välkomna till Gotland360!

Priser

Gotland360, 2000kr

Gotland270, 1900kr

Gotland180, 1800kr

Holmhällar250, 1850kr

Fårörundan, 450kr