Lite information om Gotland360 inför 2019

29 september, 2018 7:34

Om du är sugen att delta på Gotland360 i september 2019 så har du här lite förslag om vad du kan välja på. Först av allt, Gotland360 kommer att fylla tretton år 2019 och är därför ”tonåring” och med allt med vad det innebär. Det kommer att bli längre (+10%), hungrigare (fler depåer) och tror sig vara ännu mer populär (jaja, det undrar vi verkligen om det är med sanningen överensstämmande).

Tidigare så har Gotland360 varit en helg+ en prolog på fredagen på Fårö för de som velat ha lite extra cykling. 2019 kommer vi att ha hela nio dagars cykling att se fram emot!! Vi har delat in det i tre lopp och här presenteras de en i taget:

7-8 september är det Gotland360 Jackpott. Detta är enbart för de som genom åren fått sin femårsjacka, dvs deltagit i minst fem år och har därmed en garanterad plats i loppet. Just nu är det drygt 150 personer som nått detta mål och fler kommer det att bli med åren. Därför låter vi dem ha en egen helg, så att de inte i framtiden skall sno åt sig alla startplatserna under den klassiska Gotland360-helgen. Här kan man också välja Gotland180- banan, såklart. Övernattning och festkväll på Ljugarn. Klädkod: Femårsjacka!

Den 9 september är det Fårörundan för de som deltar i Gotland360 Jackpott eller Gotland360 Special.

10-12 september kör vi Gotland360 Special, det är ett tredagars lopp runt hela ön. Övernattningar på Holmhällar och i Slite ingår i priset och vi kör packningen åt er. Här cyklar vi i grupper på ca 15-20 personer och det finns plats för 160 deltagare och det är först till kvarn som gäller. Passar för de som inte vill cykla så långt varje dag, få se hela ön och inte behöva ta ledigt från jobbet, kanske. Endast den långa G360-banan erbjuds här, fast med små variationer.Klicka så får du se!

Fredagen den 13 september (scary!!) är det den extra prologen Fårörundan men enbart för de som deltar i den kommande helgens Gotland360.

14-15 september är det så dags för den stora finalen Gotland360. Här är originalet med utlottning av startplatserna, fyra olika sträckor att välja på, bara klicka på den sträcka som du är intresserad av: ( G360, G270, G180 och Holmhällar250), internationell grupp och all den goa känsla som loppet förknippas med. Men som sagt, alla sträckor blir cirka 10% längre än tidigare. Om du är jackbärare och hellre vill cykla Gotland360 så måste du liksom alla andra också lottas ut, det är bara på Gotland360 Jackpott som du har en garanterad plats. Och skulle du jackbärare inte ha tur i lottningen så kan du anmäla dig till Gotland360 Jackpott ända fram till 30 april.

Anmälan till alla loppen sker från den 26 november och fakturor skickas ut efter nyår. Som vanligt så sker dragningen till Gotland360 den första lördagen efter nyår, på TV och i direktsändning. Till de andra två loppen, Gotland360 Jackpott och Gotland360 Special, så lottas man ju inte fram, där är det antingen så att man har en garanterad plats eller är snabb vid anmälan.
Varje lopp har sin egen anmälan och vill du cykla fler lopp så går det såklart bra.
I alla loppen ingår massor med mat, årets t-shirt och pryl, försäkring, medalj, service och annat trevligt.

Från och med 2019 så kommer Gotland360 Bike Event AB att driva Gotland360´s alla arrangemang och bakom detta nybildade företag står jag, Philip Willners, som var med och startade Gotland360 för tolv år sedan och som är den som har utvecklat Gotland360 till vad det är idag. Bra eller dåligt att driva ett motionslopp av ett bolag, det får du själv avgöra, men jag kommer att se till att Gotland360 kommer att utvecklas och bli ännu bättre.

Tillbaka