Välkomna till Gotland360 Bike Camp 2018!

I Slite på norra Gotland ligger Slitebadens Wärdshus där vi skall ha vår bas för lägret och även Slite Strandby där vi har en del boendes. Ett nytt ställe för oss, där har vi enkelt möjlighet att ta oss till västra kusten, Fårö och Östergarnslandet på våra dagsturer.

Eftersom det blivit en succé bland deltagarna de tre tidigare åren så kommer vi att utöka antalet deltagare till 100 st. Datum som är satt är torsdag kväll 24 maj-söndag em 27 maj. Hela sju trevliga tränare anlitar vi och dessa kommer att göra allt för att ni skall få en fin cykelupplevelse på Gotland, motvindens ö.
Priset kommer att vara mellan 2500:- och 3000:- beroende på standard, då ingår boende, all mat, t- shirt, försäkring och service runt omkring helgen. Ordnar du med eget boende&frukost är priset 2000:-, då ingår middagar på kvällar och luncher. Om du vill dricka en kall öl eller ett glas vin till kvällsmaten, så måste du betala för detta själv.
Anmälan till Bike Camp 2018 kommer att kunna göras efter nyår. Redan nu har de flesta som var med i år flaggat för att de vill komma tillbaks 2018, det förstår vi. Det var ett toppenläger med sol och cykling, mat och motion. Så ta chansen och upplev en skön långhelg i maj då Gotland är perfekt för cykling och detta i trevligt sällskap.
Här är de ungefärliga rutter+ depåer som vi kommer att cykla.
Fredagens tur
Lördagens tur
Söndagens tur

Våra tränare under lägret

Kalle Bern

Sommargotlänning med ett sedan länge pågående husprojekt på norra delen av ön. Cyklar i skogen, på vägen, rundbana och ibland också lite BMX. Har hela sitt vuxna liv jobbat med cykel på något sätt, för det mesta som journalist men också en hel del åt olika företag i cykelbranschen och vid ett par tillfällen också som ledare på olika läger. Favoritrundan är när det blir lite längre än planerat och man hinner cykla vilse några gånger innan man ramlar in i tid till att middagen serveras. Drömmer om att cykla overkligt långt, som ett helt varv runt Gotland på mindre än 720 minuter. Älskar goda ostar. Skriver också för svenska Bicycling.

nicke

Nicke Hallgren

Inbiten cyklop sedan ca 25 år tillbaka, då jag köpte min första mtb med ”sittafastpedaler”. Har alltid cyklat till och från det mesta i livet. Började med lite mer systematisk konditionsträning inför min första vätterrunda för 9-10 år sedan. Nu är jag tyvärr inte så systematisk, men cyklar rätt mycket. För att det är skönt att vara slut i ben och huvud, och för att jag gillar att upptäcka nya vägar. Har cyklat runt Vättern 7-8 ggr och Gotland-360 4 ggr. Har ett förflutet inom svensk skate- och snowboards tidiga historia på 70- och 80-talet. Tre barn och en fru; och hon gillar också att cykla. Är sedan 5 år tillbaka även spinninginstruktör på Friskis i Jönköping, där vi även har egna Vättergrupper för utecykling. Har en fast princip när det gäller turer och vägval: att aldrig cykla fram och tillbaka på samma väg, det måste vara en runda.
Ses på Gotland.

Amelie Kjellstenius

Göteborgska ivrig att visa er sina förfäders ö. Cykeln har betytt väldigt mycket för mig ända sedan jag var liten, perfekt för en nyfiken och upptäckarglad tjej. År 2011 köpte jag min första racer och sedan har jag hunnit 4 vätternrundor, klassiska pass i Franska alperna, mil efter mil på Mallorca, fantastisk teamkänsla under cykling med Ride of Hope i England, äventyr i Sydafrika och USA. Mitt senaste projekt är att med cykelns hjälp öka kunskap och medvetenhet kring psykisk ohälsa hos barn och ungdomar. Cyklingen har gett mig så otroligt mycket, nya vänner, upplevelser, mening och styrka. Jag har tidigare varit ledare under Fjäll tur&retur samt för SubXX Sub10 grupp på Vätternrundan. Jag har gått cykelförbundets steg 1 utbildning för tränare och nu ser jag fram emot att få köra mitt fjärde Gotland 360 camp tillsammans med er!!!
Hoppas ni är redo:-)

Martin Kvarnefalk

Glad gubbe som älskar att cykla året om, bor i Skälby Järfälla utanför Stockholm.
Började cykla racer 2001 för att ta mig runt Vättern med några kollegor. Blev väldigt biten och äventyren började rulla på runt i Sverige, Norge, Danmark, Irland och Åland.
2007 när första upplagan av Gotland 360 gick av stapeln blev jag väldigt förtjust i Gotland! Det kan ha varit den goda maten, vi var 23 st som kämpade i oss all god mat som det bjöds på. Sedan dess har många kajpsoppor, saffranspannkakor och laxsnittar och underbara fikaställen upplevts under G360, G720 och Bike Camps.
Tillhör Team Apfelstrudel som har en extra stor passion för fikapauser.
Vi ses på Gotland!
Glada cykelhälsningar från Martin Kvarnefalk

Anders Fransson

Smålänning, som numera bor större delen av året på Gotland. Cyklat ca 10 år och hunnit med många härliga mil på öjn, bl a 7 st Gotland360, 3 Bike Camp och 1 Gotland 720. Provat på Vättern- och Vänern Runt samt cyklat med Team Rynkeby till Paris 2013 och varit kapten för Ride of Hope Europe Team Gotland 2016/17 och som cyklade från Prag till Varberg i juli 2017.
Anders

philip

Philip Willners

Här är jag som är ansvarig för Gotland360 Bike Camp. Säg till om det är något som inte är bra eller om något kan bli ännu bättre så löser vi det.Det blir ju fjärde året som vi arrangerar detta Bike Camp och meningen är att det skall få samma anda som loppet Gotland360. Sköna cyklister, mycket mat och vackra vägar är ledorden plus att vi också har väldigt trevliga tränare som håller i dagsetapperna. Jag själv cyklar en del, gillar både långfärdscykel och racer. Då jag bor på Gotland och insåg för tio år sedan att Gotland ännu var en vit fläck på cykelkartan så anordnade jag tillsammans med några andra kompisar Gotland360. Fina vägar, lite trafik, lokala delikatesser, social samvaro och oftast skönt väder i september gjorde att Gotland360 från första dag blev en fullträff och har utvecklats till att bli ett av Sveriges mest åtråvärda lopp.