Välkomna till Gotland360 Bike Camp 2018!

I Slite på norra Gotland ligger Slite Strandby(www.slitestrandby.se) där vi skall ha vår bas. Ett nytt ställe för oss, med flera små stugor alldeles vid vattnet. Vi har bokat 25 stycken 6-bäddsstugor, men bor bara 4 i varje för att få bättre med plats. Från Slite har vi enkelt möjlighet att ta oss till Visby, Fårö och Katthammarsvik på våra dagsturer.

Eftersom det blev en succé bland deltagarna 2015, 2016 och 2017 så kommer vi att utöka antalet deltagare till 100 st. Datum som är satt är torsdag kväll 24 maj-söndag em 27 maj. Hela sju trevliga tränare anlitar vi och dessa kommer att göra allt för att ni skall få en fin cykelupplevelse på Gotland, motvindens ö.
Priset kommer att vara 2800:- och då ingår boende, all mat, t- shirt, försäkring och service runt omkring helgen. Ordnar du med eget boende&frukost är priset 2000:-, då ingår middagar på kvällar och luncher. Om du vill dricka en öl eller ett glas vin till kvällsmaten, så måste du betala för detta själv.
Anmälan till Bike Camp 2018 kommer att kunna göras efter nyår. Redan nu har de flesta som var med i år flaggat för att de vill komma tillbaks 2018, det förstår vi. Det var ett toppenläger med sol och cykling, mat och motion.

Så ta chansen och upplev en skön långhelg i maj då Gotland är perfekt för cykling och detta i trevligt sällskap.

Våra tränare under lägret

Kalle Bern

Sommargotlänning med ett sedan länge pågående husprojekt på norra delen av ön. Cyklar i skogen, på vägen, rundbana och ibland också lite BMX. Har hela sitt vuxna liv jobbat med cykel på något sätt, för det mesta som journalist men också en hel del åt olika företag i cykelbranschen och vid ett par tillfällen också som ledare på olika läger. Favoritrundan är när det blir lite längre än planerat och man hinner cykla vilse några gånger innan man ramlar in i tid till att middagen serveras. Drömmer om att cykla overkligt långt, som ett helt varv runt Gotland på mindre än 720 minuter. Älskar goda ostar. Skriver också för svenska Bicycling.

nicke

Nicke Hallgren

Inbiten cyklop sedan ca 25 år tillbaka, då jag köpte min första mtb med ”sittafastpedaler”. Har alltid cyklat till och från det mesta i livet. Började med lite mer systematisk konditionsträning inför min första vätterrunda för 9-10 år sedan. Nu är jag tyvärr inte så systematisk, men cyklar rätt mycket. För att det är skönt att vara slut i ben och huvud, och för att jag gillar att upptäcka nya vägar. Har cyklat runt Vättern 7-8 ggr och Gotland-360 4 ggr. Har ett förflutet inom svensk skate- och snowboards tidiga historia på 70- och 80-talet. Tre barn och en fru; och hon gillar också att cykla. Är sedan 5 år tillbaka även spinninginstruktör på Friskis i Jönköping, där vi även har egna Vättergrupper för utecykling. Har en fast princip när det gäller turer och vägval: att aldrig cykla fram och tillbaka på samma väg, det måste vara en runda.
Ses på Gotland.

Magnus Jarl

Jag heter Magnus Jarl och är inbiten motionscyklist från Linköping. Cyklar ca 1000 mil om året och kör gärna Vätternrundan och andra motionslopp. Jag har ledarerfarenhet från uppdrag från Springtime, Camp Mallorca, Cykeltours och Ride of Hope och delar mer än gärna med mig av min erfarenhet. Jag hoppas på en fantastisk upplevelse tillsammans med alla deltagare på Gotland360 Bike Camp!

tranare

Amelie Kjellstenius

Här har ni en 33-årig Göteborgska, ivrig att visa er sina förfäders ö. Cykeln har betytt väldigt mycket för mig ända sedan jag var liten, perfekt för en nyfiken och upptäckarglad flicka. År 2011 köpte jag min första racer och sedan har jag hunnit 4 vätternrundor, klassiska pass i Franska alperna, mil efter mil på Mallorca, fantastisk teamkänsla under cykling med Ride of Hope. Cyklingen har gett mig så otroligt mycket, nya vänner, upplevelser och styrka. Jag har tidigare varit ledare under Fjäll tur&retur samt för SubXX Sub10 grupp på Vätternrundan. Jag har gått cykelförbundets steg 1 utbildning för tränare och nu ser jag fram emot att få köra tillsammans med er på Gotland.!!!
Hoppas ni är redo:-)

martin

Martin Kvarnefalk

45-årig glad gubbe som älskar att cykla året om. Bor i Skälby, Järfälla utanför Stockholm med fru och söner. Har cyklat sedan 2001, gärna på Cross/Racer/Tandemracer. Träningsrundorna blir ofta på Ekerölandet och mot Bålsta-Enköping. Har cyklat en del lopp under åren såsom Vättern runt, Siljan Runt, Fjäll tur och retur, Sommen runt och Gotland 360. Alla lopp med olika upplägg och upplevelser men däremot alltid med glädje och skratt i klungorna. Efter alla goa saffranspannkakor, lax snittar, kajp soppor, lax pizzor och andra godsaker under Gotland 360 så är fika paus ett måste nuförtiden.

Förutom cykling är det telemarkskidåkning, fjällvandring och kajak paddling som gäller.
Vi ses på Gotland!
Glada cykelhälsningar från Martin Kvarnefalk

Erik Stålbo

Erik heter jag med ett brinnande intresse för att cykla, 45 år gammal. Har fru och två barn.
Är en hängiven medlem av cykelgänget Team Apfelstrudel. Bor liksom Martin Kvarnefalk också i Skälby Järfälla.
Jag har cyklat Vättern, Gotland360, Siljan Runt, Bike Camp 2016, Sommen Runt, Öland Fyr till fyr, The Ring of Kerry på Irland ett flertal gånger.
Nu har jag kommit fram till att cykling behöver handla om lust, avkoppling, härliga omgivningar, god mat och dryck och trevligt sällskap, Så därför cyklar jag inte runt Vättern längre.
Jag är som starkast med vinden i ryggen, sol i ansiktet, 5 km kvar till depån och lätt utförsbacke 😉
Det är dock första gången som ledare för en grupp (teknikgrupp) på Gotland360 Bike Camp vilket skall bli jättekul då jag gillar att prata och hjälpa till.
Vi ses i maj!

Anders Fransson

Smålänning, som numera bor större delen av året på Gotland. Cyklat ca 10 år och hunnit med många härliga mil på öjn, bl a 6 st Gotland360 och 2 Bike Camp. Provat på Vättern- och Vänern Runt samt cyklat med Team Rynkeby till Paris 2013. Nu kapten för Ride of Hope Europe Team Gotland, som samlar in pengar till Barncancerfonden, och som kommer att cykla från Prag till Varberg i juli 2017.

philip

Philip Willners

Här är jag som är ansvarig för Gotland360 Bike Camp. Säg till om det är något som inte är bra eller om något kan bli ännu bättre så löser vi det.Det blir ju andra året som vår förening Gotland360 arrangerar detta Bike Camp och meningen är att det skall få samma anda som loppet Gotland360. Sköna cyklister, mycket mat och vackra vägar är ledorden plus att vi också har väldigt trevliga tränare som håller i dagsetapperna. Jag själv cyklar en del, gillar både långfärdscykel och racer. Då jag bor på Gotland och insåg för tio år sedan att Gotland ännu var en vit fläck på cykelkartan så anordnade jag tillsammans med några andra kompisar Gotland360. Fina vägar, lite trafik, lokala delikatesser, social samvaro och oftast skönt väder i september gjorde att Gotland360 från första dag blev en fullträff och har utvecklats till att bli ett av Sveriges mest åtråvärda lopp.