Åtta vanliga frågor om Gotland360 får sina svar

11 juli, 2018 8:07

Här är åtta vanliga frågor som handlar om Gotland360- loppet i september. Och lika många svar på dessa.

1. Var ligger starten i Visby hamn ?
Svar: Starten är i den norra delen av hamnen, Gästhamnen kallas den. Alla deltagare startar samtidigt, kl 08.00 på lördagsmorgonen. De snabbast först i ledet och de som vill njuta lite mer längst bak. Och på söndagen, så startar de som bor på Holmhällar (H250) kl 08.00 och de som deltar på G360 från Ljugarn väljer att starta kl 07.00, kl 7.30 eller kl 08.00. Detta har vi gjort i år så att de som vill ha lite mer tid på sig att nå Visby får möjlighet till det. Däremot de som cyklar G270 och G180 från Ljugarn startar kl 10.00. Sovmorgon med andra ord

2. När får vi startbevis och nummerlappar?
Svar: Vi håller inte på med startbevis, däremot har vi Sveriges snyggaste nummerlappar. Dessa delas ut i Fårösund på fredag morgon från kl 09.00 till de som deltar på Fårörundan, på fredagskvällen från kl 18.00 i samband med pastapartyt och vid starten i Visby hamn på lördag morgon från kl 06.00. Kom i tid och hämta, det är många fler cyklister i år.

3. Om jag vill sälja min startplats, hur gör jag då?
Svar: Enkla svaret är att det får du inte göra. Varken sälja eller överlåta till någon annan. Denna regel har vi för att det inte skall spekuleras bland våra startplatser och att vi vill ha full koll på vem som cyklar. Men vi köper tillbaks din startplats om du nu inte kan delta på Gotland360. Meddela snarast om ditt avhopp på mail till philip@gotland360.se. Du kan läsa det finstilta om våra avbokninsregler på hemsidan under regler

4. Hur kommer mitt bagage till lördagens övernattning?
Svar: Vi har två lastbilar som kör ut det åt dig. Lastbilen finns vid starten på lördagsmorgonen, du lägger din ryggsäck/väska på rätt plats och i rätt bil. Den stora lastbilen går till Ljugarn och den mindre till Holmhällar. Lägger du i fel bil lastbil så får du problem! Och samma sak på söndagen, packningen läggs i lastbilen och du hämtar ditt bagage vid hamnen i Visby.

5. Får vi någon mat på loppet?
Svar: Ja, och i massor. Det börjar med en fika i hamnen innan start, sedan är det depåer var 3-4 mil under hela loppet. Gotländska specialiteter såklart. Luncher på restauranger och festmåltid på lördagskvällen. Även frukost på söndag och en avslutningsmåltid på söndagen efter loppet ingår i startavgiften. Så skulle du ha gått upp några kilo under loppet skall du inte skylla på oss, du deltar på egen risk.

6. Resultatlista och tidtagning, hur är det med det?
Svar: Sådant håller vi inte på med. Här satsar vi på social samvaro och undviker stress och press. Alla som kommer i mål får medalj. Även om du tröttnar och åker följebil ett tag så har du deltagit i loppet och får den fina medaljen. Och på tal om följebil, vi har sju stycken VW-bussar utrustade med såväl sjukvårdare, extramat och cykeldäck&slang. Dessa följer med runt under loppet och servar de som behöver hjälp. Vi har även en cykelmekaniker i egen bil som kan fixa det mesta.

7. Vad händer efter målgång?
Svar: Då väntar ett yogapass för de som önskar, både på lördagen och söndagen. Även årets t-shirt + årets pryl delas ut på lördagen, medaljen på söndagen. På söndagen så har vi duschar i Visby hamn (precis där du startade), du hämtar din packning i lastbilen och äter en avslutningsmåltid på Maltfabriken.

8. När öppnar anmälan inför nästa år?
Svar: Den 26 november( 36 dagar innan det nya året) så öppnar anmälan för 2019. Och det är inte de som anmäler sig först som får cykla, det gäller att välja rätt grupp som kanske blir utlottad när dragningen sker på TV på bästa sändningstid lördag den 5 januari. Det är alltså du själv som bestämmer om du skall cykla eller inte på Gotland nästa år.

Har du fler frågor, så skicka ett mail till philip@gotland360.se eller ring 0498- 390 93 för snabba svar.

Tillbaka