Gotland360

Gotland bör upplevas på cykel och vi ger dig chansen att göra just detta på bästa möjliga vis

Välkomna till Gråttland360 2022!

Vad skulle du tycka om att få uppleva Gotland i vinterskrud och dessutom från cykelsadeln? Att cykla på vintern har blivit poppis bland de som har upptäckt tjusningen med detta. Och att få göra det på vårt fina Gotland då det är annat väder än det som Gotland främst förknippas med, solsken och värme.

Så därför är du välkommen att deltaga på Gråttland360, en tredagars vintercykling då Gotland är som jävligast. Kan vara kallt, mörkt, blött, blåsigt, vitt men alldeles säkert grått. Det är därför vi kallar det för Gråttland360. Fast å andra sidan, det kan ju vara fullständigt underbart med klar krispig luft, strålande solsken och gnistrande vägar.

Det blir premiär för detta 2022 och du som vill vara med skall boka in helgen 14- 16 januari, för det är då vi kör. Sträckan är dryga 360 km fördelat på tre dagar med boende på Holmhällar på sydligaste Gotland och i Slite på norr. Anmälan gör du på www.gotland360.se från den 26 november. Antalet deltagare är begränsat till 10-36 stycken. Kostnad för detta är 3500:- och då ingår: Boende i två nätter, frukost lö+ sö, middag fr+ lö, lunch fr+lö+sö, fika 2 ggr/ dag. Enklare olycksfallsförsäkring, t-shirt, transportservice, bastubad och hejarop. Det som inte ingår är: resan till/ från Gotland, boende innan/ efter loppet, lakan & handduk (detta går att hyra, men ingår inte i priset). Bokar båt och boende i Visby gör du hos Destination Gotland, 077-22 33 50, Idrottsresor.

För att du skall kunna vara med krävs att din cykel är utrustad med dubbdäck (oavsett väder), ha tillräckligt med belysning fram & bak och vara vinterutrustad (bland annat skärmar och ”kompislapp”). Vi kommer inte att kunna erbjuda mer än en enklare cykelservice så du är själv ansvarig för att din cykel klarar av strapatserna. Själv ska du vara lämpligt klädd med varselväst och lagom varma kläder oavsett väder. Du kommer att ha möjlighet att ha ombyteskläder i följebussen, så att du vid depåstopp kan skifta till torra kläder. Och skulle det vara så att du eller cykeln ger upp, så är det bara att hoppa in i VW- bussen så får du åka till nästa depå eller boende. Vi kommer att cykla gruppvis och med ca 12- 15 personer i gruppen, med en ledare per grupp. Varje grupp kommer att ha en VW-buss som backup.

Vill du veta mer innan du anmäler dig, så ring gärna och få svar på dina spörsmål. Eller maila.

Philip Willners
Gotland360 Bike Event AB
0700-38 47 48