Gotland360

Gotland bör upplevas på cykel och vi ger dig chansen att göra just detta på bästa möjliga vis

Välkomna till Gotland720 2020!

Som cyklist har du kanske deltagit i eller hört om Gotland360, vårt fina lopp runt Gotland med betoning på massor med god mat, social cykling och utan tidtagning? Gotland360 heter så för att det är ett varv runt Gotland, dvs 360 grader, 360km och 360 cyklister.

Nu kommer vi att erbjuda ett alternativ till er som vill ha lite mer fart och fläkt, tidtagning och ännu mer utmaning. Tänk dig att du skall cykla dessa 360 km på en begränsad tid, du har bara 12 timmar på dig (720 minuter). Och skulle du inte hinna hela varvet så finns det fem andra sträckor ( 210km, 232km, 261km, 284 km eller 321 km) som du istället kan välja. Men du har bara 720 minuter på dig att komma i mål, oavsett längd på banan.

Motionsloppet Gotland720 kommer att gå lördag den 13 juni och starten är 07.20 (såklart) i Visby. Det blir en gemensam start och tanken är att alla skall komma i mål nästan samtidigt, trots att man cyklar olika långa sträckor. Det vill säga, alla cyklar ”sub12”!

2016 så var det 36 startande cyklister och de hade det tufft med både regn och rusk. Trots detta så var det idel glada, men trötta, cyklister och som berömde oss för idéen och arrangemanget. År 2017 kom 70 cyklister som ville ta sig an utmaningen och nu var det solsken och ännu lyckligare cyklister. 2018 var det 48 cyklister på startlinjen, solsken även detta år. 2019 kom det drygt 40 st som cyklade i ett perfekt cykelväder.

Det är depåer var 4 mil, den första delen lite lyxigare med gotländska delikatesser. Vi cyklar söderut på stora vägar till Hoburgen som vi rundar och sedan norrut mot Hemse där det är lunch. Efter Hemse så kommer det ett vägval. De som orkar och har tid kan cykla vidare runt Gotland och de som är nöjda med att cykla 210 km kör mot Visby. Efter ytterligare 30 km är det ett nytt vägval, antingen fortsätta runt Gotland eller köra mot Visby. Detta upprepas och det finns alltså sex olika sträckor. Varje vägval är bemannad och även utrustad med depåmat. Har du inte hunnit i tid till vägvalet (vi har en stor klocka som visar om du får fortsätta runt Gotland eller inte) så hänvisas du raka spåret till Visby. Lite som Vasaloppets repdragning, men med skillnaden att du måste ta dig tillbaks till mål per egen cykel. Vi har medvetet lagt detta lopp samma helg som ett annat lopp går runt en avlång sjö. Då har turistsäsongen inte riktigt startat på Gotland (lite biltrafik), det är långa soliga dagar (ibland regn, men vi cyklar inte på natten) och hela Gotland står i blom. På kvällen efter målgång så har vi bokat en restaurang så att vi tillsammans kan äta, umgås och berätta om våra upplevelser. Det som ingår i priset 720:- är själva loppet, depåmat (lite lyxigare de tre första med gotländska specialiteter och därefter lite enklare (bananer, blåbärssoppa, saltgurkor, bullar) vid vägvalen), lunch i Hemse, försäkring, och all vår service. Dessutom medalj om du klarar dig under tolv timmar, oavsett vilken sträcka du cyklat. Det som inte ingår är båtresan till/från Gotland, maten på lördagskvällen eller boendet. Men ni får ett bra pris på både båtresa och boende om ni bokar via Destination Gotland( 0771-22 33 50) och uppger att ni skall cykla Gotland720. Sista dag för anmälan är den 31 maj 2020. Anmälan kommer att öppna i början av januari 2020.

Om du har frågor om Gotland720 så ring på tel 0498- 390 93 eller skicka gärna ett mail till: philip@gotland360.se. Under tiden så kan du se på de preliminära banorna här. Bara klicka på banlängden som du tror att du orkar cykla på tolv timmar.