Snart är det 360 timmar kvar till anmälan öppnar

4 november, 2017 7:42

Här är lite information och nyheter om 2018 års Gotland360, som kan vara bra att veta om innan anmälan öppnar.
Loppet körs den 8-9 september med start och mål i Visby och med en prolog , för de som önskar, på Fårö den 7 september.
För att få plats i loppet så måste anmälan ske här på hemsidan. Möjligheten till detta öppnar den 26 november och pågår i 36 dagar(hela året ut) eller tills att alla anmälningsplatser är fyllda. Bara för att man är anmäld innebär inte att man har plats i loppet, bara att man har chans att bli framlottad.
Du anmäler dig i en av de 35 anmälningsgrupperna (1,2,3,…,35) och kommer överens med dina kompisar att anmäla sig i samma grupp. På lördag den 6 januari så dras Lottokulorna på TV4 och det är dessa nummer som vi kommer att använda för att välja ut vilka som får cykla.
Om du inte har turen att bli framlottad då så kommer det en extrachans en månad senare.
OK, vidare om loppet. Kl 08.00 på lördagen startar alla deltagare samtidigt från Visby hamn och cyklar söderut. De snabbaste först och de som vill njuta lite längre startar sist, allt för att undvika omkörningar. Efter två depåer så kommer deltagarna att skiljas åt, några cyklar lite kortare sträcka och andra äter lunch på en annan restaurang. Vi har fyra olika sträckor, G360, G270 och G180 + Holmhällar 250 (se kartorna här)att anmäla sig till, förutom den fantastiska Fårörundan.
G360, G270 och G180 övernattar på Ljugarn medan Holmhällar250 övernattar på södra Gotland. Vi har plats för 432 utlottade deltagare på Ljugarn och 180 cyklister på Holmhällar. De flesta väljer Ljugarn som förstahandsval, men du kan också vid anmälan välja att ha Holmhällar som reservval ifall du inte blir utlottad till Ljugarn. Ett bra sätt att kanske få vara med ändå, då loppet de senaste åren har blivit fulltecknat. Holmhällar är en oas, med lite färre deltagare och lite kortare sträcka.
På lördagskvällen så har vi en gemensam måltid, som såklart ingår i priset för deltagarna, på Ljugarn och på Holmhällar. Vi har utökat Ljugarn med ett extra fjärde tält och kan alltså erbjuda ytterligare 100 cyklister att vara med och dessutom 50 fler på Holmhällar.
På söndagsmorgonen serveras frukost från kl 06 och starten på Ljugarn för de som cyklar G360 kommer att vara uppdelad i tre omgångar, kl 07.00, kl 07.30 och kl 08.00. Du väljer själv hur morgonpigg du vill vara. Känner du att du vill ha mer tid för att nå båten i Visby, så starta tidigare. Holmhällar250 startar att cykla kl, 08.00. G270 och G180 kommer att starta kl 10.00 från Ljugarn, men har möjlighet att vara med på extratur (09.00) till Folhammar raukfält för en liten extrafika på morgonen.
På söndagseftermiddagen när du gått i mål i Visby så är det medalj, dusch och en sista måltid innan båten lämnar Visby.
Med de som vi kallar jackbärare ( de som har varit med i fem år får en jacka och behöver inte lottas fram för en plats), funktionärer och alla utlottade cyklister så är vi uppe i 720 deltagare 2018. Vem kunde tro det när vi startade för 12 år sedan? Då var målet 360 st (det är dels därför vi heter Gotland360, förutom att loppet är 360 km och 360°) och det kom 23 cyklister!
Ja, det var den informationen inför anmälan. Kom alltså ihåg att komma överens med dina kompisar vilken grupp ni skall satsa på, håll tummarna och så ses vi kanske på Gotland vecka 36!

Tillbaka